Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Welke biologische foodboxen zijn er?

De maaltijdbox, een bekend fenomeen, ze komen en ze gaan, maar een ding is zeker, ze zijn gewilder dan ooit en door de grote vraag naar maaltijdboxen zie je ook dat er in deze niche markt een nog niche ontstaat door de vraag naar meer biologische voeding. Daar spelen de maaltijdbox bezorgers maar al te graag op in. Zo heb je tussen de vele boxen ook enkele biologische maaltijdboxen, maar welke is nou echt 100% biologisch en welke is het beste? We hebben er een paar voor je op een rij gezet.

 

Ekomenu.

De nieuwste aanwinst en langverwachte biologische maaltijdbox op de markt. Ekomenu is het resultaat van de expertise en ervaring met biologische producten van Ekoplaza, de grootste biologische supermarkt van Nederland met honderden vestigingen in heel het land. Ekomenu is als een van de weinigen boxen wel 100% biologisch. Het bedrijf maakt gebruik van duurzame ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen en slechte E-nummers. Het werkt samen met de boeren uit eigen land om zo verse seizoensingrediënten bij de mensen thuis te kunnen bezorgen. Ekomenu bestel je al vanaf € 39,-

 

Beebox.

Lange tijd de meest biologische maaltijdbox in Nederland, maar sinds de komst van bovenstaande Ekomenu is dat iets minder geworden. Waar Beebox voor 90% biologisch is, is Ekomenu dat als enige voor de volle 100% Beebox is daarin tegen wel een goede box die ook met boeren uit de directe omgeving samenwerkt om zo verse pure producten in de boxen te bezorgen. De recepten vallen iets tegen maar zijn wel erg gezond.

 

De Krat.

De Krat is een bedrijf dat zichzelf niet zo zeer als biologisch verkoopt, puur omdat ze gewoon eerlijk willen zijn en gezonde en bijzondere recepten met lekkere producten bij mensen thuis willen brengen. Waarom dan niet 100% biologisch maar wel in dit rijtje? Dat ze niet 100% biologisch zijn zeg ik niet, in Nederland heerst er een probleem van keurmerken, ze zijn goed om het naleven van regels te controleren en bedrijven te motiveren om duurzaam te ondernemen.

 

Het nadeel is dat wanneer je geen keurmerk draagt, wat trouwens geld kost en vaak prijzig is, het lijkt alsof je niet aan de voorwaarden voldoet. Je zou het als een soort psychologisch dwingende druk van de keurmerken kunnen noemen.

 

De Krat bestellen is zeker een erg goede optie voor een maaltijdbox, misschien wel een van de beste, maar erg ondergewaardeerd omdat ze niet zo groot adverteren zoal HelloFresh, Mathijs Maaltijdbox en De Allerhande Box wel doen. Bij De krat staat passie voor eerlijk eten en gezonde recepten bij de mensen thuis brengen boven aan.

Foodbox

Beterbio.

Beterbio is onlangs nog als beste getest als het aankomt op de dier vriendelijkste maaltijdbox, met als enige een score van 100% kun je wel stellen dat het bedrijf erg diervriendelijk is. Hoe belangrijk dit is, is voor ider weer anders. Het nadeel is dat dit ook weer een prijskaartje heeft en daardoor de box dus duurder uitvalt. Dat de dieren goed behandeld worden voor dat ze geslacht worden is natuurlijk erg belangrijk, maar of dat de slakken die de eitjes voor de slakken kaviaar ook een relax leven moeten leiden en zelfs toegang tot het internet met een snelle verbinden moeten hebben zodat ze lekker rond kunnen slakken gaat een beetje te ver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *