Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Hoe ontwerp je een goed product?

De basis voor het ontwerpen van een goed product is onderzoek. Wanneer je een nieuw product gaat ontwikkelen is het van groot belang dat je vooraf weet of je doelgroep überhaupt zit te wachten op het product dat je wilt gaan aanbieden. Hiervoor moet je onderzoek doen, een product dat jij alleen mooi vindt gaat natuurlijk niet verkopen. Nadat je goed onderzoek hebt gedaan is het van belang dat je het product in elke fase van ontwikkeling gaat testen en toetsen.

Vorm een testgroep

Wanneer je besloten en onderzocht hebt dat er een markt is voor je product kun je beginnen met het vormen van je testgroep. Een testgroep is een groep samengesteld op basis van steekproef. Dit betekent dat deze groep een representatieve afspiegeling is van je doelgroep met overeenkomende kenmerken. Dit is van belang, omdat zij uiteindelijk voor een groot gedeelte gaan bepalen hoe het product eruit komt te zien. Zorg ook dat je voldoende diversiteit hebt in je testgroep. Een ideale testgroep bestaat minimaal uit 20 personen. Neem de kritiek en verbeterpunten uit deze testgroep serieus.

Concept

Nadat je een testgroep hebt gevormd kun je beginnen met het maken van het concept. Dit is een blauwdruk voor het uiteindelijke product. Concept design is van belang, omdat het je een duidelijk inzicht geeft in hoe het product eruit moet komen te zien. Daarnaast is het een handig naslagwerk wanneer je tijdens de ontwikkeling van het product dreigt vast te lopen.

Productontwikkeling

Wanneer je een concept hebt gevormd is het zaak dat je gaat beginnen met de belangrijkste fase. Hierin krijgt het product vorm, deze fase wordt productontwikkeling genoemd. Het uiteindelijke doel van deze fase is niet om een kant en klaar product neer te zetten, maar om een prototype te vormen, waarmee je verder kunt gaan testen. Zorg dat je in deze fase werkt aan de hand van sprints. Maak steeds kleine aanpassingen aan het product en laat deze testen. Dit voorkomt dat je product toch heel anders uitpakt dan aanvankelijk gedacht en gewild door de testgroep.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *