Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Wij leggen uit waarom een huis een van de beste investeringen is

De makkelijkste manier om geld te verdienen, is door te investeren in een huis. Als je namelijk een huis relatief goedkoop in kunt kopen en deze als de huizenmarkt goed is, je deze weer met winst kunt verkopen. Veel mensen hebben er al voor gekozen om een deel van hun eigen vermogen in vastgoed te investeren. Dit is door middel van een eigen huis. Een spaarrekening levert niets op en het rendement van een lagere hypotheek is wat de winst voor jou is. Wil je graag een nieuw huis kopen? Misschien is een huis kopen in Alkmaar dan wel iets voor jou.

Simpel winst maken

Een woning is een investering wanneer je het in een gunstige periode koopt en voor een goede prijs in handen krijgt. Helemaal als je een huis koopt in een gewilde omgeving. Als een stad of omgeving enorm in trek is, kun je in korte tijd best simpel winst maken op een woning. Verder is het ook zo als je een huis goedkoop koopt, waar wat werk aan moet gebeuren, dat je hiermee ook geld kunt verdienen. Dan is het wel handig als je goed bent in verbouwingen of familie en vrienden hebt die je hiermee kunnen helpen. 

Prijzen kunnen dalen

Het is natuurlijk wel zo dat de prijzen van huizen kunnen dalen. Aangezien de huizenmarkt steeds blijft veranderen en de prijzen mee veranderen, kan het zijn dat de prijzen bijvoorbeeld nu dalen maar over 5 jaar weer stijgen. Het is dan een investering voor de langere duur en dan zul je geduld moeten hebben met de verkoop ervan. Wanneer je een huis koopt in een gewilde buurt of wijk, dan is het zeker waard om het huis wat langer aan te houden en te verkopen als de prijzen optimaal zijn.

Huis verhuren

Als je een huis als investering wilt kopen naast je huidige woning, moet je hier natuurlijk wel het geld voor hebben om de lasten te dekken. Het kan daarbij heel interessant zijn om je huis te verhuren, om zo de woonlasten te kunnen betalen. Als je ziet wat er tegenwoordig aan huur wordt gevraagd, dan is het makkelijk om de woonlasten weer terug te krijgen. De hoogte van de huur komt puur omdat er weinig aanbod is en wel veel vraag naar woonruimte is. Het is daarom een goed idee om in een huis te investeren of je nu voor de lange of korte termijn gaat. Wanneer je een huis koopt die je puur wilt gaan verhuren? Dan is daar een ander soort hypotheek voor nodig dan wanneer je er zelf in gaat wonen. Zorg dat je goed op de hoogte bent van alles wat je moet weten over een verhuur hypotheek en hoe dit in jouw situatie precies werkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *