Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Stoppen met roken d.m.v. e-sigaret

Veel Nederlands roken helaas nog altijd een tabak sigaret, deze is slecht voor je gezondheid en het stoppen hier mee is niet voor iedereen even gemakkelijk. Voor heel veel rokers biedt de e-sigaret een goede oplossing, deze kan prima helpen bij het afbouwen van een nicotine verslaving.

Nadeel tabak sigaret

Het nadeel van een tabak sigaret is dat deze meestal toch wordt opgerookt omdat het zonde geld is om weg te gooien. Zo bouw je de nicotine verslaving niet af maar juist op, de e-sigaret hierin tegen biedt het voordeel dat het mogelijk is een aantal teugen te nemen en hem dan weer aan de kant te leggen.

Ook kun je met een e-sigaret de nicotine verslaving gemakkelijk afbouwen omdat de vloeistoffen die je dampt verkrijgbaar zijn in verschillende nicotine gehaltes. Zo kunt je structureel de nicotine verslaving afbouwen. Als begonnen wordt op 12mg nicotine dan stap je na een aantal weken bijvoorbeeld over op 6mg en een aantal weken later op 0mg nicotine. Zijn deze stappen te groot dan kan de e-liquid nog worden aangelengd met een 0mg nicotine e-liquid door de 12 en 0mg e-liquid te mengen in een bepaalde verhouding.

 

Geleidelijk afbouwen

Zo kun je geleidelijk aan op eigen tempo de nicotine verslaving afbouwen en als er geen behoefte meer is aan nicotine kan 0mg nicotine gedampt worden of er wordt gestopt met dampen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *