Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Voordelen van LED verlichting op het kantoor

LED kantoorverlichting heeft vele voordelen die het met zich meebrengt in tegenstelling tot de ouderwetse verlichting. Bedrijven investeren tegenwoordig steeds meer in LED verlichting. Dat is natuurlijk niet voor niets, het brengt vele voordelen met zich mee. Welke voordelen LED verlichting op het kantoor en in het algemeen met zich meebrengt vind je hieronder.

Het is beter voor de gezondheid

Alle bedrijven willen natuurlijk de gezondheid van hun werknemers voorop stellen, dat is natuurlijk heel belangrijk. Goede verlichting op het kantoor is daarbij ook van essentieel belang. Goede verlichting zorgt er namelijk voor dat stress onder de werknemers verminderd wordt en het ziekmelden van werknemers veel lager ligt wanneer ze gezond zijn.Voldoende licht is mede erg belangrijk omdat het zorgt voor een beter humeur wat vervolgens ook zorgt voor een betere werksfeer. Met LED verlichting zullen al deze positieve punten ook zeker tot hun recht komen.

Er worden kosten bespaart

Vaak zijn de meeste bedrijven aps overtuigd van LED verlichting wanneer ze weten dat het naast alle andere voordelen ook nog eens kostenbesparing met zich mee brengt. Deze besparing is vooral goed zichtbaar wanneer je het vergelijkt met de traditionele verlichting. Wanneer er dus een groot kantoorgebouw is dan kan LED verlichting helemaal een goede uitkomst zijn. Wel is het zo dat het aanschaffen van LED verlichting duurder is dan de traditionele verlichting maar na een paar jaar verdien je het zeker weten terug door het lage stroomverbruik.

LED verlichting wordt minder warm

Wat ook een groot pluspunt is van LED verlichting is dat deze veel minder warm worden dan de traditionele en oudere verlichting. Hierbij is ook gelijk de veiligheid beter omdat dit ervoor zorgt dat er minder snel brandgevaar is. Tenslotte is het natuurlijk ook fijn dat wanneer het nodig is om de lamp te draaien of te verwisselen dat deze niet super heet is.

De levensduur is langer

De voordelen houden maar niet op, ook de levensduur van LED verlichting is een heel groot voordeel. Een LED lamp gaat om verschillende redenen veel langer mee. Mede omdat deze dus niet zo warm wordt maar ook omdat deze lamp beter bestendig is tegen trillingen en schokken. Tenslotte is een LED lamp vaak ook stof- en waterdicht. Al deze voordelen zorgen er samen voor dat LED verlichting een erg goede keuze is als het aankomt op de verlichting op kantoor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *