Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Wat is kunst

Wat is kunst?

Kunst, wat houdt het eigenlijk in? Het is een heel groot begrip, wanneer u iets heeft bedacht wat u kunt omzetten in een schilderij, beeld, gedicht of foto kan het kunst zijn. Er zijn eigenlijk niet vaste regels die laten zien wat wel kunst is en wat niet, vaak denkt iedereen er anders over. Meestal denkt men bij kunst toch direct aan beeldende kunst, dit is een vorm van kunst waarbij de afbeelding het middelpunt is. U kunt bij beeldende kunst denken aan: schilderkunst en textiele kunst, maar ook aan fotografie, want bij fotografie is het beeld ook hel belangrijkst. Eigenlijk zijn er heel veel verschillende soorten kunst en is er altijd wel iets om u heen wat met kunst te maken heeft.

Kunst in huis

Om het huis een sfeer te geven en een leuk kleurtje maakt men vaak gebruik van kunst, vaak schilderijen en daarom gaan we het nu ook over schilderijen hebben, het is een met verf gemaakte afbeelding ontworpen door een kunstschilder. Er is een ruim aanbod aan schilderijen voor in het huis, wilt u er een voor de slaapkamer, woonkamer of toch voor beiden? Kiest u voor een schitterend olieverfschilderij of voor een abstracte schilderij? Naast dat kunst in huis heel mooi is kan het ook kale plekken rondom het huis verbergen. Vaak wordt er als ondergrond voor de schilderij een paneel of doek gebruikt, maar er kan ook gebruik worden gemaakt van hout of papier.

 

De lijsten om de schilderijen

Welke lijst kies ik voor mijn schilderij? Vaak wordt hier heel makkelijk over gedacht, maar de lijsten om de schilderijen heen is ook kunst en daarom is het belangrijk dat u daar ook een mooie van uitzoekt. Er is keuze uit vele lijsten, verschillende kleuren en ook kan het op maat worden gemaakt. Dit wordt allemaal gemaakt door een ervaren lijstenmaker, bijvoorbeeld lijstenmakerij Alberts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *