Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Wanneer is Het de Juiste Tijd Voor Relatie Therapie?

Wie heeft deze zin wel eens gehoord: ik ben klaar met deze relatie tenzij je in therapie gaat? Je bent geschokt over deze uitspraak en struikelt om alles wat je in de relatie fout hebt gedaan te herzien. Je doet alles wat van je verwacht wordt, je begint te praten, gaat op zoek naar een therapeut, en het is nog steeds niet genoeg. Je hebt geen idee wat er nog meer te doen is, dus je beslist om op eigen houtje relatie therapie op te zoeken. De eerste vraag die je je therapeut stelt is: “kan dit wel werken als ik hier alleen ben?” En het antwoord is een dikke JA. Er zijn bepaalde redenen waarom relatie therapie net zo effectief kan zijn met één persoon in plaats van twee.

Het domino-effect is in dit geval aan het werk, door veranderingen te maken aan één persoon, worden er ook veranderingen gemaakt aan de koppel op zich. Wanneer je werkt aan jezelf, werk je ook aan je relatie.

Wanneer je met therapie begint, kan je partner veranderingen zien, en ze zullen dan met je mee willen gaan naar therapie. Als ze dat niet willen is het ook okay, je relatie zal nog steeds verbeteren door het feit dat je in therapie bent.

Er zijn twee mensen nodig om te dansen, maar in dit geval is slechts één genoeg om te leren. Als je de gemotiveerde partner bent om veranderingen te maken, dan zal therapie opzoeken al je relatie helpen.

Wat gebeurt er wanneer je alleen de gemotiveerde partner bent en gelooft dat de ander therapie nodig heeft maar niet mee zal komen? Het antwoord is simpel, maak een afspraak en zoek uit hoe je het veranderingsproces in je relatie kan beginnen. Je zult ofwel voordeel halen uit de veranderingen in jezelf die je partner zullen veranderen, of je zult leren omgaan met je partner op een andere manier. Echter wachten op een ongemotiveerd persoon om met  therapie te beginnen zal je relatie niet helpen. Als je dit leest en denkt dat therapie jou of je relatie kan helpen, maak dan een afspraak! Het ergste wat er kan gebeuren is dat je wat over jezelf leert en hoe je verandert. Het beste is dat jij en je partner kunnen werken aan het evolueren in een nieuwe koppel door de ondersteuning van een relatie therapeut.

Wanneer een koppel wacht op een ander persoon om aan therapie te beginnen, is het soms te laat voor de relatie. Veel te vaak maakt een koppel een afspraak voor therapie, maar één persoon heeft al besloten dat de relatie voorbij is.

Lees verder: Relatieproblemen tips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *