Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Het nut van een Tuinman

Tuinvrouw aan het werk

Tuin onderhouden

Veel mensen onderschatten het vaak wat er allemaal komt kijken bij het onderhouden van een tuin. In eerste instantie willen ze het vaak zelf doen totdat ze er achter komen wat er allemaal bij komt kijken. Het ligt er maar niet aan hoeveel iemand om een tuin ‘geeft’. Er zijn namelijk mensen die een strakke, overzichtelijke tuin erg belangrijk vinden maar ook zijn er mensen die liever hun aandacht en tijd in iets anders steken. Voor de mensen met ‘groene vingers’ wordt het tuin onderhouden vaak als een leuke bezigheid gezien. Meestal wordt de tuin onder handen genomen op vrije dagen.

Tuin zelf onderhouden

De duur en energie die nodig is om een tuin te onderhouden is erg verschillend. De grote van de tuinen zijn hierbij een belangrijke factor maar natuurlijk ook de planten die er in de tuin zijn gevestigd. Want sommige planten vragen meer aandacht dan andere planten. Daarnaast moeten er ook aan veel factoren worden gedacht namelijk snoeien, planten, water geven, centrifugeren, maaien, ziekten en plagen etc. In de zomer vinden veel mensen het niet erg om in de tuin te werken maar als mensen in de herfstperiode de natte bladeren gaan verwijderen uit de tuin zijn ze er vaak als snel zat van.

Gereedschap

Voor het onderhouden van de tuin wordt (bijna) altijd gebruik gemaakt van gereedschap en/of machines. Deze zijn vaak prijzig maar kunnen u het werk erg verlichten. Het nadeel van huren of lenen is dat je er erg voorzichtig mee moet zijn en daardoor niet ‘lekker’ kan werken. Maar is hier een oplossing voor?

Tuinman aan het werk

Voor mensen met weinig tijd en interesse in tuinen is een tuinman de ideale oplossing. U kunt zich bezig houden met zaken die u belangrijk vindt terwijl u tuin in vertrouwde handen is. Het voordeel van een hoveniers is dat ze verstand van planten en tuinen hebben waardoor het onderhouden van de tuin weinig tijd (en dus geld) kost. Daarnaast hoeft u nooit meer te twijfelen of u de planten nou wel of niet moeten worden afgeknipt want een hovenier weet precies wat het beste is voor de plant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *