Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Last van een jeukende baard?

Hoe voorkom je toch die vervelende jeukende baard? Een paar weken nadat je voor het laatst hebt geschoren begint je baard ineens te jeuken. En als je niet weet wat je er tegen kunt doen, is er niks irritanter dan je baard.

Omdat je haren over tijd langer en puntiger worden, gaan ze krullen en in je gezicht prikken. Nu weet je wat de jeuk veroorzaakt, maar hoe kom je er vanaf? Een goede baardolie is een perfecte start. Baardolie verzorgd en verzacht je baardhaar. Daarnaast hydrateert het ook de onderliggende huid. Dit voorkomt verdroging en dat helpt ook tegen de jeuk. Zorg wel dat je alleen een baardolie gebruikt die gebruik maakt van natuurlijke oliën, anders zal de olie weinig effect hebben.

Je voorkomt door het gebruiken van een baardolie ook dat je huid gaat schilferen en je roos in je baard krijgt. Niks zo onsmakelijk als allemaal witte schilfertjes in je baard.

 

Baard verzorging

Een goed verzorgde baard stopt niet bij een baardolie. Je moet je baard goed schoon houden en dat gaat niet met een standaard shampoo. De haren van je baard zijn heel anders dan de haren op je hoofd. Ze drogen namelijk veel sneller uit, wat ze hard maakt, wat weer jeuk gaat veroorzaken.

Gebruik dus altijd een baardzeep om je baard schoon te houden. Baardzepen zijn speciaal ontwikkeld om je baard gezond te houden en te voeden. Deze zepen zijn voor voorzien van natuurlijke oliën die helpen je baard onder controle te houden.

 

Ook een goede baardbalsem is een aanraden. Een baardolie is vooral voor het verzorgen van de onderliggende huid. Tuurlijk stimuleert het ook haargroei en verzacht het je baardharen, maar een baardolie kan niet wat een fijne baardbalsem kan. Deze balsems zijn voorzien van ingrediënten die speciaal zijn samengevoegd om je baardharen te voeden, een gezonde glans te geven en te controleren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *