Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Hekel aan openbaar vervoer? Huur een bus!

Met het openbaar vervoer van A naar B vervoeren is geen pretje. Vooral als je veel bagage moet meenemen die ook nog eens zwaar van gewicht is. Ooit in je leven komt het wel eens voor: je moet verhuizen, en bent met familie of een grote groep vrienden een dag bezig. Voor zulke momenten is het handig om een bus te huren. Maar waar moet je op letten bij het huren van een bus? Daar lees je meer over in deze blog.

 

Bussen vergelijken

Er zijn diverse bussen. Ze komen in veel variaties, grootte en kleuren. het is van belang dat je de beste keuze maakt. In Nederland maken we onderscheid tussen deze bussen:

  • Stadsbus
  • Streekbus
  • O.V.-bus
  • Geledebus
  • Buurtbus
  • Spitsbus
  • Trolleybus
  • Schoolbus

 

Deze bussen worden ingezet voor het openbaar vervoer. Touringcars, minibus en een bestelbus worden ingezet voor verhuur en vallen dus onder busverhuur bedrijven:

Touringcar; is de meest voorkomende en populaire bus. Een touringcar is een luxueuze autobus die hoofdzakelijk gebruikt wordt voor het vervoeren van grote groepen personen en hun bagage over lange afstanden. De groep telt meestal 50 tot 100 personen.

Minibus; is een persoonlijke variant van de touringcar en daarom ook wel personenbus genoemd. De minibus kan vaak tot 9 personen inclusief bestuurder vervoeren en beschikt over een redelijke hoeveelheid bagageruimte.

Bestelbus; wordt ook wel bestelwagen genoemd. Het wordt gebruikt voor klein tot middelgroot vrachtvervoer. Deze bus wordt vooral zakelijk gebruikt door ondernemers/ZZP’ers of het snel afleveren van kleine transporten.

 

Aandachtspunten bij keuze; ga deze checklist na met de volgende vragen:

– Hoeveel kilometer ga ik afleggen met de bus?

– Is het een retourrit of wordt je alleen gebracht?

– Heeft de bus speciale voorzieningen nodig, zoals airco, rolstoellift of CD/radio speler?

– Met hoeveel personen ga ik rijden?

– Wat is mijn budget? Hoeveel is de borg?

– Wil ik een luxe uitgeruste bus of een reguliere bus?

 

Bovenstaande vragen zijn van belang bij het selecteren van de juiste bus. Een busje huren kan voor veel doeleinden gedaan worden.

 

Tarieven busverhuur

Er zijn talloze verhuurbedrijven die verschillende tarieven aanbieden voor busverhuur. Waar je vooral op moet letten is niet alleen de prijs per dag, maar ook speciale deals en de borg. De borg staat garant voor wanneer er eventuele schade aan de bus of andere nare zaken gebeurd zijn. Heeft de bus geen schade opgelopen en is deze nog intact? Dan krijg je de complete borg terug.

 

Laat je altijd goed adviseren

Professionele en erkende busverhuur bedrijven informeren je altijd goed over de mogelijkheden van busverhuur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *