Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Het autorijbewijs, wat komt er bij kijken?

Auto rijden

Auto rijbewijs

Het auto rijbewijs, werkelijk iedereen krijgt er mee te maken maar wat komt er nou eigenlijk precies bij kijken? Veel ouders weten het niet meer of kunnen het niet meer weten want de tijd staat niet stil, ook niet voor autorijscholen. Maar wat elke ouder zich zeker nog wel zou herinneren is dat het rijbewijs halen een behoorlijke wat centen heeft gekost. Dit is in vergelijking met vroeger nog steeds niet veranderd… Voor het halen van een auto rijbewijs heb moet je slagen voor twee examens: het theorie examen en het praktijk examen. Voor mensen die makkelijk leren zou het theorie examen appeltje eitje zijn maar vaak is dit het gedeelte waar de jeugd moeite mee heeft want op dit onderdeel verkijken de jongeren zich vaak. Ze denken te makkelijk en halen dan een onvoldoende.

Autorijscholen

Waarschijnlijk de belangrijkste factor in het behalen van je autorijbewijs, de juiste autorijschool. Er zijn ontiegelijk veel verschillende auto rijscholen. Iedere rijschool past zijn eigen manier toe van leren. Het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheid) houdt per rijschool het percentage bij van leerlingen die in één keer slagen en hoeveel er langer over doen. Hierdoor kunnen jongeren kijken welke rijscholen een goede manier toepassen. Het nadeel hiervan is dat de prijs tussen rijscholen daardoor ook erg groot is, dit kan wel €10 per les zijn (!). Maar veel jongeren vragen leeftijdsgenoten die het rijbewijs hebben of bezig zijn wat hun ervaring is van de rijschool waar zei lessen. Dit is vaak een betrouwbare bron en hierdoor kun je over veel verschillende rijscholen informatie krijgen.

Kosten rijbewijs

De meest voorkomende vraag van jongeren is hoeveel geld het nou kost om een autorijbewijs te halen. Hierop kan geen duidelijk antwoord worden geven omdat de kosten erg verschillend zijn. Het ligt er namelijk aan hoe goed iemand als is. Hiermee bedoelen we of die al vaker heeft gereden (met de scooter of derby) maar ook is het inschatting vermogen van iemand van belangrijke factor. Je kunt dus nooit van te voren zeggen hoeveel geld iemand kwijt is aan het autorijbewijs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *