Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Welke verschillende soorten tenten bestaan er?

Kamperen is een heerlijke manier van vakantie vieren. Landen als Frankrijk en Italië zijn voor Nederlanders ideale landen om op vakantie te gaan. Er zijn daar veel campings te vinden en als je van uitdaging houdt kun je natuurlijk ook in de natuur kamperen. Als je er voor kiest om te kamperen op een camping kun je kiezen voor een ‘vaste tent’ of een tent die je zelf meeneemt en opzet. Er zijn veel verschillende soorten tenten. In dit artikel lees je wat meer over de verschillende soorten tenten met hun toepassingen.

Boogtent

De naam verraad het al, de boogtent heeft stokken die gebogen zijn. Het lijkt op een halve cirkel. Het is niet altijd exact een halve cirkel en kan soms dus afwijken. Er zijn twee soorten boogtenten. Deze staan bekend onder de naam tunneltent en koepeltent. De Koepeltent wordt ook wel iglo genoemd vanwege het uiterlijk dat veel weg heeft van een iglo.

Tunneltent
De tunneltent is een boogtent waarbij er twee tot vier gebogen stokken achter elkaar geplaatst moeten worden. Hierdoor ontstaat er een ‘tunnel’.

Koepeltent
Bij een koepeltent zijn er twee of meer bogen die elkaar kruisen zodat er een koepeltje ontstaat.

Bij deze tenten zijn de stokken gemaakt van aluminium of glasvezel. Indien je in koude gebieden gaat kamperen is het belangrijk dat je een tent meeneemt met aluminium stokken. Deze kunnen veel beter tegen de kou. Boogtenten hebben als voordeel dat ze veel binnenruimte hebben omdat de stokken (bijna) verticaal staan in vergelijking tot andere tenten. Tunneltenten zijn geschikt voor grote groepen en koepeltenten zijn ideaal voor twee personen.

Bungalowtent

Een bungalowtent is een echte tent voor op een camping in de zomervakantie. Deze tent heeft een rechhoekig frame van buizen. In de tent zijn vaak binnententen die zorgen voor aparte kamers. De bungalowtent is groot en kost veel ruimte om mee te nemen. Het voordeel is dat je vele ruimte hebt en je er gemakkelijk in kunt staan.

Noktent

De bekendste en oudste soort tent is de noktent. Deze tent kan een één of tweestokstent zijn. Bijna alle noktenten hebben een hangende binnentent. Noktenten zijn geschikt voor twee of drie personen. Noktenten hebben stokken van aluminium en zijn vaak lichtgewicht tenten. Deze noktenten zijn vooral geschikt wanneer je de tent vaak moet opzetten en aftuigen.

Informatie beschikbaar gesteld door: Tenten.nl

Coleman tent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *