Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Wat doet een administratief medewerker?

Rekenmachine

Wat doet een administratief medewerker?

Een administratief medewerker is in bijna elke branche onmisbaar, je kunt daarom als administratief medewerker bijna overal wel aan de slag. Natuurlijk is het wel verstandig om je binnen een branche te specialiseren, maar in iedere branche hebben ze uiteindelijk ondersteunend personeel nodig. Als administratief medewerker ben je veel met routinewerkzaamheden bezig, toch is er ook afwisseling in het vak. Er kunnen altijd spoedjes komen en je weet nooit welke problemen je tegen komt.

 

Licht administratieve taken

Binnen deze functie houd je je voornamelijk bezig met licht administratieve werkzaamheden. Je kunt hierbij denken aan het ontvangen van gasten, het sorteren van de post en de telefoon aannemen en doorverbinden naar de juiste afdeling. Naast deze werkzaamheden houdt je je ook bezig als ondersteunende kracht en help je de financiële afdeling met het invoeren van nota’s en bij het uittypen van verslagen. Daar waar je vroeger als administratief medewerker niet zoveel inbreng had in het het bedrijfsproces is deze medewerker nu even belangrijk als een manager. De hiërarchie is veel bedrijven is flink verandert, dan wel verdwenen.

 

Interne communicatie

Interne communicatie is belangrijk voor ieder bedrijf. Als administratief medewerker ben je verantwoordelijk voor een stukje communicatie van het bedrijf. Je bent verantwoordelijk voor inkomende telefoontjes en deze schakel je door naar de juiste persoon of afdeling. De interne communicatie begint dus hier en wanneer dit op orde is leid het tot beter functioneren van de organisatie.

Als administratief medewerker werk je voornamelijk achter de computer. Het is dus belangrijk om kennis te hebben van het Office pakket; Word, Excel en Outlook. Vaak wordt er ook gewerkt met een ERP systeem. Naast computerwerk zijn er ook andere taken waar je verantwoordelijk voor kunt zijn. Dit is per bedrijf verschillend, maar je kunt hierbij denken aan:

  • Het versturen van brieven
  • Het maken van kopieën
  • Vragen beantwoorden van potentiële klanten
  • Klaarzetten van vergaderzalen

 

Opleiding

Wil je graag een opleiding tot adminstratief medewerker volgen? Dan heb je geen vooropleiding nodig. Het is wel belangrijk dat je ervaring hebt met het werken met de computer en je moet goed Nederlands spreken.

De opleiding bestaat uit verschillende modules. Zo krijg je bijvoorbeeld tekstverwerken, telefoneren, werken met Word en typevaardigheid. Daarnaast komen ook andere vaardigheden zoals rekenen aan bod. Alle modules worden afgerond met een examen.

 

Als je de opleiding succesvol afgerond hebt kun je gaan solliciteren als administratief medewerker, maar je kunt er ook voor kiezen om een vervolgstudie te gaan volgen.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *