Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Brommer aankopen online

Wil jij een brommer aankopen maar weet je niet goed waar te beginnen? Is het de eerste keer dat je een brommer gaat kopen of is het alweer een lange tijd geleden dat je een brommer hebt gekocht? Er komen steeds nieuwe merken en modellen op de markt met nieuwe technologie, het kan lastig zijn een goede keuze te maken. Een brommer aankopen wordt heel eenvoudig met deze tips:

 

Kies voor brommen of snorren

Brommers worden in Nederland opgesplitst in twee categorieën; bromfietsen en snorfietsen. Je kunt ook bromscooter en snorscooter zeggen, een brommer of scooter is eigenlijk hetzelfde.

 

  • Een bromfiets mag maximaal 45 km/u rijden
  • Een bromfiets moet op de openbare weg rijden waar ook auto’s rijden mits anders aangegeven
  • Op een bromfiets moet je altijd een helm dragen tijdens het rijden

 

  • Een snorfiets mag maximaal 25 km/u rijden
  • Een snorfiets moet op het fietspad rijden tenzij er geen fietspad is
  • Op een snorfiets hoef je geen helm te dragen

 

In praktijk zijn bromfietsen en snorfietsen vaak motorisch hetzelfde, maar op de snorfiets wordt een begrenzer gemonteerd waardoor je niet sneller kunt rijden. Je kunt deze opvoeren maar het mag niet, en je kunt er bij een ongeval problemen mee krijgen voor de verzekering.

 

Kies voor budget of premium

Naast de gevestigde merken zijn er ook veel nieuwe merken bijgekomen tegen ongelofelijk lage prijzen. Deze “Chinese” scooters worden door de importeur voorzien van een leuke merknaam en eigen stickers. De materialen zijn vaak van iets mindere kwaliteit dan merkscooters. Er zitten best aardige scooters tussen, dat hangt sterk af van de assemblage door de importeur. Naast de duurzaamheid zijn merkscooters beter te onderhouden, je kunt van gevestigde merken eenvoudig vervangende onderdelen bestellen. Je moet zelf de afweging maken of je gaat voor goedkoop met iets meer risico op uitval, of een duurder merk waar je zeker van weet wat je krijgt.

 

Bij een nieuwe brommer aankopen zal de winkel ook een kenteken moeten registreren, daar zijn vaste kosten aan verbonden vanuit de RDW. Daarnaast dien je een verzekering af te sluiten, net als met een auto kun je van minimaal tot compleet verzekerd jouw keuze maken. Het is ook mogelijk om een lease contract af te sluiten. Dat is in feite een brommer aankopen met maandelijkse aflossingen. Zo betaal je vaak maar een paar tientjes per maand voor jouw nieuwe brommer. Vraag bij de dealer naar de voorwaarden voor een lease contract.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *