Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Tackers handig of niet?

Tacker

Wat is een tacker?

Vooral bouwvakkers en fanatieke doe het zelvers zullen wel bekend zijn met tackers maar voor de meeste mensen klinkt het niet bekend. Dit komt namelijk omdat het gewoon een vakjargon is. Voor de mensen die niet weten wat een tacker is, het is een nietmachine. Een tacker heeft alleen meer kracht en wordt daarom vaak gebruikt op de bouw of bij het klussen. Omdat een tacker meer kracht heeft dan een gewoon nietpistool moet u erop verdacht zijn dat u ernstige verwondingen kunt krijgen als u het apparaat verkeerd gebruik. Lees daarom voor gebruik altijd de veiligheidshandleiding.

Soorten tackers

Tackers zijn er in verschillende soorten. Ze werken namelijk op gas, elektriciteit maar ook op luchtdruk. De tackers die op luchtdruk werken zijn over het algemeen het populairst onder gebruikers. Tackers die op luchtdruk werken worden ook wel pneumatische tackers genoemd. De pneumatische tackers kun je ook weer onderverdelen in verschillende soorten, dit komt omdat de tackers verschillende toepassingen hebben. Ruw gezegd kun je kiezen om een pneumatische tacker te kopen die nieten schiet of een pneumatische tacker die spijkers schiet. Je schiet dus bevestigingsmaterialen in materiaal als hout, beton of staal.

Sommige tackers zijn uitgerust met een slagkrachtinstelling deze wordt bedient met een draaiknop. Hiermee kun je de snelheid aanpassen waarmee het bevestigingsmateriaal uit de tacker komt. Voor harde materialen wordt een grote slagkracht gehanteerd en voor zacht materialen juist een zachte slagkracht.

Verschillende merken tackers

Waarbij je met bijvoorbeeld smartphone maar een paar grote aanbieders hebt is dit bij tackers heel anders. Merken als Duo Fast, DeWalt en Senco zijn onder andere een paar van de aanbieders. Het grote verschil tussen de merken tackers is dat het uiterlijk er erg verschillend uitziet. Bij het uitzoeken van een tacker kijkt u dus niet alleen maar naar de kwaliteit van de tacker maar ook naar het uiterlijk want het apparaat gaat vaak lang mee en moet dus zorgvuldig worden uitgekozen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *