Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Waarom werken met Ultimaker?

3D printen is tegenwoordig allang geen specialistische klus meer. Dit is onder andere te danken doordat het grote publiek dankzij Ultimaker met 3D printers in aanraking is gekomen. Dat heeft zijn oorsprong in de manier waarop door de fabrikant naar de techniek werd gekeken. Het wilde zelf zorgen dat alles gemakkelijker werd en dat het do it yourself idee sterk naar voren kwam. Dit moest dan bijvoorbeeld leiden tot meer gemak in thuisgebruik van de printers. Dit is een belangrijke reden waarom de verschillende producten van deze Nederlandse fabrikant altijd aan te raden zijn voor alle soorten gebruikers.

Wie kunnen de printers gebruiken?

Na enkele jaren op de markt actief te zijn is goed te zien dat Ultimaker veel meer te bieden heeft dan vooraf gedacht werd. Zo was het bijvoorbeeld een idee om thuis en op scholen met de printers te werken. Inmiddels is echter ook het 3D printen met deze apparaten in industriële toepassingen of in productielijnen heel gebruikelijk geworden. Dit heeft onder andere te maken met de hoge kwaliteit die de printers kunnen bieden. Dit staat immers altijd voorop wanneer plannen worden uitgewerkt voor de modellen die het op de markt brengt. Dit is dan ook een sterk punt.

De voordelen van de printers

Het is natuurlijk wel ook belangrijk om de voordelen van de printers van Ultimaker te kennen. Het belangrijkste voordeel is zoals gezegd de hoge kwaliteit. Die kwaliteit wordt ook geleverd wanneer er met bijvoorbeeld meerdere kleuren wordt gewerkt. Daarnaast zijn de printers snel en betrouwbaar. Op die manier is het dus veel gemakkelijker om te zorgen dat de ideeën die worden uitgewerkt ook echt optimaal tot uiting komen. Dit is natuurlijk vooral belangrijk wanneer gewerkt wordt vanuit het idee dat er productie gemaakt wordt. Dan kunnen deze printers hier een hele belangrijke bijdrage aan leveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *