Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

De 3 voordelen van maatwerk software

Het bedrijfsleven is inmiddels overladen met verschillende (standaard) bedrijfssoftware. Het voordeel hiervan is dat bedrijven gemakkelijk en voordelig een softwarepakket kunnen kiezen. Het nadeel is dat je standaard een maandelijkse licentie betaald en de software is niet aangepast aan jouw bedrijf. Voor iedere afdeling bestaat er wel een handig softwarepakket. Echter wil dit niet zeggen dat het per definitie ook efficiënt is. Het is pakket is namelijk niet afgestemd op het bedrijf en kan hierdoor voor wat problemen zorgen.
De oplossing voor dit probleem is maatwerk software! Er zijn drie belangrijke voordelen van maatwerk software:
Voordeel 1: Maatwerk software is schaalbaar
Doordat maatwerk software schaalbaar is ontwikkeld kan het bedrijf optimaal worden ondersteund. De pakketten van standaard software bevatten enkele beperkingen en heirdoor zit je als bedrijf ‘vast’ aan een bepaalde structuur. De maatwerk oplossingen kunnen volledig worden aangepast aan wensen en behoeften om het proces van het bedrijf zo efficiënt mogelijk te maken.

Voordeel 2: Maatwerk software kan zo groot of klein worden gemaakt als nodig
Wanneer bedrijven denken aan maatwerk software, denken ze standaard aan grote, dure, lange ontwikkelprocessen. Dit terwijl dat helemaal niet het geval hoeft te zijn. Het kan namelijk zo groot of klein worden gemaakt als nodig. Dit laat zien dat software ook zeer geschikt kan zijn voor kleine bedrijven.

Voordeel 3: Veel persoonlijk contact met uw eigen programmeur
Wanneer u kiest voor maatwerk software is er nauw contact met een programmeur. De programmeur heeft zich volledig verdiept in de organisatie en weet precies wat er speelt. Hij weer precies wat de organisatie ontwikkelt wilt hebben en kan eventuele bugs direct oplossen.

Er zou geen twijfel moeten bestaan! Maatwerk software is echt een verbetering en goede investering voor het bedrijf. Ook in de zorg wordt er veel gebruik gemaakt van de zo gehete zorg software. Maatwerk software kan ook veel voor uw organisatie betekenen dus wacht niet langer en maak deze stap!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *