Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

De eilanden van Tanzania

Tanzania staat voornamelijk bekend om de wildlife en de indrukwekkende safari’s die je daar kan doen, maar wist je ook dat Tanzania het perfecte land is om ultieme rust op te zoeken? Lees gauw verder om meer te weten te komen over de drie populairste paradijsjes van Tanzania.

Mafia island

Het gebied waarin Mafia eiland ligt is een beschermd natuurlijk gebied, wat betekent dat er maar een gelimiteerd aantal bezoekers heen mag. Het is een van de mooiste duikplekken ter wereld, maar ook erg populair onder net getrouwde stellen vanwege de romantiek dat het eiland te bieden heeft. Je krijgt hier namelijk geen genoeg van de parelwitte zandstranden, palmbomen en het kristal heldere zeewater.

Pemba island

Pemba wordt ook wel het groene eiland genoemd. Deze naam is gegeven omdat de grond van het eiland zeer vruchtbaar is en daardoor erg groen en volgroeid is. Er zijn veel kleine landerijen waar allerlei gewassen worden verbouwd. Denk hierbij aan rijst, kruidnagel, kokosnoot, banaan en cassave. Het is een knus eiland van ongeveer 80 kilometer lang en 20 kilometer breed. Niet erg groot dus en daarom ideaal om de reis te combineren met de andere eilanden.

Zanzibar

Zanzibar staat bekend om het vakantieparadijs van Tanzania, maar wat niet veel mensen weten is dat er enorm veel te doen is. Het eiland is rijk aan historie en om daar wat van te proeven is het erg leuk om het Afrikaanse standje Stonetown te bezoeken. Er zijn ook verschillende excursies te doen, bijvoorbeeld het bezoeken van kruidenplantages of Prisoner Island. Vergeet niet je snorkel mee te nemen want de onderwaterwereld is hier goed te bewonderen. Laat je ook verwennen door het heerlijk eten en drinken.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie over de mogelijkheden in Tanzania? Breng dan een bezoek op de website van Tanzania specialist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *