Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Scheerzeep of scheercrème

Als je van nat scheren houdt en je een scheerkwast gebruikt ben je waarschijnlijk de opties scheerzeep en scheercreme tegen gekomen. Maar wat is nou het verschil? Een scheerzeep is een harde puk en een scheercreme is.. een creme, maar wat is er nou anders?

 

Scheerzeep

 

Een scheerzeep is een harde puk en word met de juiste hoeveelheid water en liefde een goed schuim. Dit doe je daar je kwast goed nat te maken en vervolgens één of twee keer uit te kloppen. Dan ga je met de kwast in rondjes over de puk totdat je voldoende scheerzeep hebt verzameld in je kwast. Nu kan je kiezen of je het wilt opkloppen in een scheerkom of dat je het gelijk op je gezicht wilt aanbrengen.

Omdat je met een klein beetje scheerzeep een hoop schuim kunt creëren kan je er enorm lang mee doen. En als je een goede scheerzeep uitzoekt die niet vol zit met chemicaliën zal je huid je ook erg dankbaar zijn.

 

Scheercreme

 

In tegenstelling tot scheerzeep is een scheercreme niet hard. Je moet het zien als een enorm geconcentreerde scheerschuim, die met een beetje water weer helemaal tot leven komt. Een scheercreme is makkelijk in gebruik, omdat het dus minder tijd en werk kost om er een mooi schuim van te maken.

Naast het feit dat het minder tijd kost krijg je vaak ook een veel rijker en meer volumineus schuim. Een scheercreme is dus perfect voor iemand die net begint met nat scheren. Alleen moet je er wel rekening mee houden dat je er een stukje sneller doorheen bent en de meeste scheercremes wat duurder zijn.

 

Scheerschuim

 

Dan heb je ook nog de optie om voor een scheerschuim uit een bus te gaan. Dit raden wij zeker niet aan. Qua kosten is het vele malen duurder, het comfort is niet te vergelijken en de meeste varianten zitten vol met chemicaliën om de houdbaarheid te kunnen waarborgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *