Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Wat is een hottub eigenlijk?

Je komt ze steeds meer tegen in tuinen en winkels: de hottub. Men noemt het een geweldige manier om te ontspannen na een lange dag werken. Maar wat is een hottub eigenlijk?

Heel letterlijk vertaalt betekent het woord hottub ‘heet bad’. Dat is in feite dan ook eigenlijk wat het is. Een hottub is een buitenbad dat met een interne of externe houtkachel wordt opgestookt naar gemiddeld zo’n 37,5 graden Celcius. 

Houten buitenkant

Een hottub is van origine vervaardigd uit hout, maar heeft steeds vaker een kunststoffen binnenbak. Dit is dan ook veel makkelijker voor het vasthouden van water en voor het onderhoud van de hottub. Vaak zitten er ook zitbankjes aan de binnenkant, zodat men heerlijk kan ontspannen in het warme water. De buitenkant van de hottub is vaak nog wel van hout, waardoor deze er gezellig en natuurlijk uitziet. 

Klein en compact

Een hottub is vrijwel altijd rond en compact. Dit zorgt er niet alleen voor dat het water relatief snel is opgewarmd, het zorgt ook voor een gezellige en knusse sfeer in de hottub. Nodig een paar vrienden uit voor een feestje of heb een romantische avond met je partner, de hottub is er perfect voor. 

Bubbels

Steeds meer zijn er ook hottubs met een bubbel aandrijving, waardoor de hottub eigenlijk een beetje het gevoel krijgt van een jacuzzi. De hottub is dan ook eigenlijk de voorganger van de jacuzzi. Het verschil tussen een hottub en een jacuzzi is niet groot, maar het is er wel nog steeds. Zo is een jacuzzi vaak niet van hout gemaakt. Ook wordt een jacuzzi vaak elektrisch verwarmd, terwijl dit bij een hottub dus vaak met hout gebeurd. 

Hottub kopen

Omdat de hottub steeds populairder wordt, zijn er ook steeds meer bedrijven die hottubs verkopen. De meeste van deze bedrijven kunnen je goed helpen met het vinden van de juiste hottub voor in jouw tuin. Zo heeft Elite Wellness een aantal specialisten die altijd voor je klaar staan om je te helpen met jouw vragen. Het bedrijf heeft ook een ruime keuze aan hottubs, zodat er voor iedereen wel iets tussen zit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *