Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Zo kies je voor de juiste condooms!

Condooms worden ontzettend veel gebruikt en dat is niet zonder reden. Een condoom gebruiken is namelijk ontzettend belangrijk, vooral op het gebied van veiligheid. Als het daten goed gaat en je elkaar al een tijdje kent (of juist kort, het is maar net waar jullie zelf van houden!), en ‘de volgende stap’ wordt gezet, is het verstandig om een anticonceptiemiddel (ook wel voorbehoedsmiddel genoemd) te gebruiken. Je wilt tijdens het vrijen uiteraard dat er niks fout gaat en je wilt je natuurlijk ook niet te veel zorgen maken. Daarom is het belangrijk dat je voor de juiste condooms kiest. Hoe doe je dat? Lees verder om erachter te komen!

Waarom eigenlijk condooms?

Voordat er wordt ingegaan op het kiezen van de juiste condooms, is het even van belang stil te staan bij de vraag: waarom? Een condoom kopen en gebruiken is verstandig, aangezien het de beste anticonceptiemiddel is. De reden hiervoor is dat het, bij juist gebruik, het meest veilige anticonceptiemiddel is. Daarnaast is het ook het enigste voorbehoedsmiddel dat beschermt tegen soa’s. 

Juiste condoom kiezen

Het is bij het gebruiken van condooms wel belangrijk dat ze goed worden gebruikt. Hierdoor is het van belang dat je voor de juiste condooms kiest. Daarvoor let je op een aantal dingen. Ten eerste is het belangrijk goed te letten op de maat. Hoewel dit vanzelfsprekend klinkt, gaat het hier toch vaak fout. Bij de maat is namelijk niet de lengte, maar de nominale breedte van belang. 

Verder is het ook verstandig te letten op soorten condooms. Er zijn allerlei soorten: dunner, dikker, XL, ribbel, klein, en ga zo maar door. Voldoende keuze dus! Kies daarom voor een condoom waar jij je goed bij voelt en die voor jou geschikt is.

Tevens kun je ook nog kiezen op basis van merk. Er zijn vele merken, maar niet elke merk heeft dezelfde prijs en soort condooms. Bij het kiezen kun je hier dus ook nog op letten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *