Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

3 Voordelen van een thuisstudie.

Een thuisstudie volgen is populairder dan ooit, niet zo gek als je er even bij stil staat dat door de grote veranderingen binnen de technologie en het internet. Er veel meer mogelijk is geworden voor veel bedrijven, en zo ook voor de thuisstudie onderwijsinstellingen. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om een thuiscursus te volgen en daarom gaan we je 3 voorbeelden van voordelen hiervan geven.

 

  1. Makkelijk combineren met baan.

In de eerste instantie is een thuisopleiding voor iedereen weggelegd, de enige belangrijke eigenschap is dat je wilskracht en doorzettingsvermogen hebt, als je dit hebt, dan is het volgen van een thuisstudie niet moeilijk en kan ook jij elke opleiding of studie volgen. Ongeacht hoe oud je bent, of je werk hebt of werkloos bent. Er zijn zoveel redenen waarom iemand een studie of opleiding zou kunnen en willen volgen.

 

Het mooie van een thuiscursus is, dat je deze erg makkelijk kunt combineren met je baan, of zelfs met een andere studie. Een goed voorbeeld hiervan is, wanneer je bijvoorbeeld promotie wilt maken, en je samen met je werkgever in overleg een thuisstudie gaat volgen om zo je kennis in een bepaald vakgebied op te krikken. In veel gevallen betaald een werkgever zelfs mee aan dergelijke studies. Omdat je de thuisstudie in je eigen tijd doet, kun je deze makkelijk in de avond na je werk of in het weekend tot je nemen. Omdat er geen studie duur aan vast zit, kun je deze in je eigen tempo volgen en dus zelf bepalen wanneer je leren gaat.

 

  1. Altijd en overal.

Andere voordelen van een thuisstudie zijn dat je tegenwoordig alles digitaal volgt, na het bestellen van een cursus, opleiding of studie, kun je via je online account altijd bij de materialen zoals je lesstof, boeken en andere handige gereedschappen die de onderwijsinstellingen beschikbaar hebben gesteld via je online leeromgeving. Het enige wat je nodig hebt, is een laptop, tablet of zelfs je telefoon en een internet verbinding om te kunnen studeren. Dit kan dus bijna overal, denk aan studeren in de bibliotheek, in de trein onderweg naar je werk of in het park via een hotspot.

 

Omdat je overal kunt studeren, is het nog makkelijker om de tijd hier voor in te delen, je hebt tenslotte altijd je les materiaal bij je en kunt dus op elk gewenst moment even een moment voor jezelf nemen om te gaan leren.

 

  1. Helemaal in je eigen tempo.

Omdat er bij elke thuisstudie geen studieduur is vastgesteld kun je elke cursus of opleiding helemaal in je eigen tempo volgen, het is natuurlijk wel de bedoeling dat je de studie volgt en hem ook afmaakt, alleen is er geen druk vanwege een eind datum. Heb je meer tijd nodig? Geen probleem! Ook niet wanneer je juist minder tijd nodig hebt, daarom is een thuisstudie zo geschikt voor ieder die iets nieuws leren wilt, er zijn geen toelatingseisen en er is geen vaste studieduur.

 

Het aanbod is groot.

Je kan het zo gek niet bedenken of er is wel een thuisopleiding in het vak waar jij geïnteresseerd in bent. Het is mogelijk om werkelijk elke taal te leren met een van de vele taalcursussen en alle varianten daarvan, zo kun je simpel Engels, Spaans of Frans leren, maar ook cursussen zoals zakelijk, Engels en Zakelijk Duits zijn aanwezig. Wil je liever een hobbycursus of beter worden in een bepaald computerprogramma, dan is er hier ook voldoende keuze in. Maar ook voor mensen die iets serieuzer aan de slag willen met bijvoorbeeld een beroepscursus of een MBO, HBO of zelfs Master opleiding kunnen dit via een thuisstudie doen.

Thuisstudie

Onderwijsinstellingen.

Omdat er een flink aantal thuisstudie onderwijsinstellingen zijn, wordt er flink geconcurreerd met prijzen, hoewel ze allemaal hun eigen specialisme hebben, kun je de meeste opleidingen bij elke aanbieder terug vinden, zeker wanneer het op taalcursussen of beroepsopleidingen en hobbycursussen gaat. Zo zijn Laudius en Studieplan wat meer gericht op de vele taal studies, en kun je bij het NHA, NTI en LOI ook HBO en Master studies volgen.

 

Daarnaast is het zelfs mogelijk om bij LOI ook klassikaal een opleiding te volgen, en kunnen de meeste bedrijven ook bedrijfstrainingen bestellen of zelfs op maat laten maken bij een van deze bovengenoemde opleiders.

 

Ik heb hierboven een paar voordelen op genoemd, maar er zijn natuurlijk nog veel meer voordelen bij een thuisstudie, kijk voor een uitgebreide lijst met wel 13 voordelen op de website van Studie24.nl Je vind de thuisstudie voordelen hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *