Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Stempels

Stempels zijn uit de tijd? Welnee, dan klopt helemaal niet. Stempels worden minder vaak op kantoor gebruikt maar ze zijn nog steeds nodig. Sterker nog er komen een heleboel applicaties bij voor stempels waardoor er juist meer stempels verkocht worden dan ooit. Tenminste, bij Kantoorstempels.nl is dit het geval! Er zijn nog maar een paar stempelfabrieken in Nederland en in Eindhoven zit één van de grootste. Kantoorstempels.nl. Iedereen kent de bedrijfsstempels met naam en logo, de boekhoudstempels en de datumstempels. Deze kunnen allemaal gepersonaliseerd worden zoals de klant het wil. Op de website www.kantoorstempels.nl kan je je eigen stempels vormgeven en bestellen. Maar wat bedoelen we nu met die nieuwe applicaties?

Waar moet je op letten bij speciale applicaties van stempels?

  • Een stempel met een speciale toepassing is bijna altijd een handstempel.
  • De ondergrond waarop je gaat stempelen.
  • Iedere ondergrond verlangt een speciale inkt die snel droogt.
  • Kies voor een TopPad voor sneldrogende inkten. Deze sluit goed af.
  • Kies de juiste inkt anders gaat deze vlekken.
  • Het formaat van de afdruk.
  • Ontwerp geen diapositief design. Die drukken niet mooi vlak af.

Stempelen op gladde oppervlakten


Heb je wel eens een spaarkaart / stempelkaart gehad waarop de stempelafdruk niet droogt. En dan zie je de kassière maar blazen maar het helpt niet. Dat is nou een duidelijk voorbeeld van de verkeerde inkt op die specifieke spaarkaart. Is de spaarkaart van houthoudend papier dan kan iedere stempel gebruikt worden. Echter, de meeste ondernemers laten een stempelkaart maken van een wat steviger papier met een gladde oppervlakte. En daar gaat het fout! Glad papier (machinaal gecoat papier) heeft een toplaag van gewone inkt niet op droogt. Standaard is inkt op waterbasis en in het geval van MC papier is dat de verkeerde keuze. Op MC papier moet gestempeld worden met een inkt op alcohol basis. Dat is weer lastig want dan heb je een stempel en een apart stempelkussen (StazOn) nodig. Gaat u dus op MC papier stempelen kies dan voor een handstempel met een StazOn stempelkussen. U kunt natuurlijk ook kiezen voor gewoon, niet blij, papier en dan is het gemakkelijk stempelen met een Colop Printer zelf-inktende stempel. Drukkers verkopen graag een mooi papiertje maar dat is dus niet altijd de beste keuze. Laat uw stempel maken bij Kantoorstempels.nl en vraag om advies.

Speciale stempelinkten


Zoals hierboven al eerder gezegd is alle inkt in stempels of standaard stempelkussen gemaakt op waterbasis. Dit is in 90% van de gevallen goed. Echter voor speciale applicaties zijn er tientallen andere inktsoorten. Zo is er speciaal inkt voorop vlees, eieren, textiel, hout, rubber en nog veel meer. Sommige inkten zijn op oliebasis en anderen weer op alcoholbasis. Dat heeft alles met hechting en droging te maken.
Voorbeeld: Wilt u stempelen op craftzakken? Dit is een veel voorkomende applicatie sinds de plastic zakje in de winkels in de ban zijn gedaan. Dan raden wij u de Noris 191 inkt of de Coloris808P inkt. Dit zijn beide inkten op alcoholbasis. In de openlucht verdamps het alcohol gedeelte snel is het belangrijk hier een inktkussen (TopPad) voor aan te schaffen die goed sluit als u het inktkussen weglegt. Op onze website leest u meer over deze inkten.

Stempels bestellen


Stempels maken is ons vak! Op onze website vindt u alle informatie die u nodig heeft en zijn er toch nog vragen, neem dan even contact met ons op.
Indien uw een stempel bestelt voor 15.00 uur (op werkdagen) dan gaat deze bijna altijd dezelfde dag nog op de post. Niet voor niets beoordelen onze klanten ons met een 8.9. Stempels maken is ons vak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *