Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Wat doen logopedisten?

Wanneer moet je naar een logopedist?

Er zijn redelijk wat klachten die je kunt hebben om daarvoor naar een logopedist te gaan, je gaat er natuurlijk niet zomaar naartoe. Bij kinderen is het vaak het geval als ze in de groei zitten, hierbij kun je denken aan spraak en taal ontwikkelingen die wat minder gaan. Het kan zijn dat ze wat achter lopen met de ontwikkeling of dat er andere obstakels in de weg zitten zodat ze hun taal en spraak niet goed kunnen ontwikkelen. Er kunnen ook andere problemen zijn zoals stotteren of dat er problemen zijn met het lezen, dit kan weer invloed hebben op het leergedrag op school en de sociale ontwikkeling van een kind.

Het werk van een logopedist

Als je door hebt dat je kind wat achterloopt of dat je zelf problemen hebt met spreken, dan kun je naar een logopedist gaan. Een logopedist helpt je met als door stoornissen in de communicatie of bij het slikken te voorkomen of te verhelpen. Tijdens de eerste afspraak wordt er vaak besproken wat er aan de hand is en hoe je er zelf over denkt. Er wordt daarna een uitgebreid onderzoek gedaan naar wat er precies aan de hand is en dit word dan besproken. Naar aanleiding daarvan wordt er een plan opgesteld waarin staat omschreven hoe de logopedist te werk gaat en hoe je wordt behandeld.

Hoortraining

Een voorbeeld kan zijn bepaalde hoortraining. Een logopedist geeft ook advies en voorlichtingen over het gebrek wat je hebt, hierdoor weet je er zelf ook wat meer over en kan je naar aanleiding daarvan beter behandeld worden. De ouders of gezinsleden worden ook gecoacht om ze bij de behandeling te betrekken en dat ze tijdens het proces ook kunnen helpen als dat nodig is en er rekening mee kunnen houden. Logopedie Aalderinkshoek in Almelo kan je met je problemen helpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *