Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Zwanger worden op het juiste moment

In verwachting

Als je zwanger bent is het heel spannend, vooral als het je eerste zwangerschap is. Je kunt je geluk niet meer op, maar hebt veel vragen. Je kunt advies vragen bij vrienden en familie, maar een verloskundige is ook hele handig. Een verloskundige heeft een opleiding gevolgd en kan je bij alles helpen. Vaak is de verloskundige een vrouw, deze helpt je voor, tijdens en na de bevalling. Een verloskundige zorgt ervoor dat de zwangerschap zonder problemen verloopt. Als je in verwachting bent is het fijn als er iemand is die je kan helpen, omdat je niet zelf alles meer kunt doen.

Kan ik direct zwanger worden?

Vaak vragen vrouwen zich af of ze direct zwanger kunnen worden. Dit is zeker niet het geval, je moet op veel punten letten. Denk eerst goed na over de zwangerschap, wil je echt een baby of lijkt het je leuk? Daarnaast moet je kijken of je het financieel gaat redden. Een kind opvoeden neemt ook heel veel tijd in beslag, houd daar rekening mee. Ga anders een keer naar een voorlichting over zwangerschap. Om neem contact op met een professionele verloskundige.

 

Bedenk goed of je zwanger wilt worden

Als je nu echt zeker weet dat je zwanger wilt en kunt worden, moet je letten op wat je eet. Het is natuurlijk goed om gezond te eten. Dit kun je doen door elke dag volgens de schijf van 5 te eten. Drink veel water, ga sporten en slaap genoeg. U krijgt goede zaad en eicellen als u gezond leeft, dus er mag absoluut niet gerookt en alcohol gedronken worden. Gezond leven vergroot de kans op goed zaad en gezonde eicellen, dus beïnvloedt dit ook de kans om zwanger te worden en dit wil je natuurlijk. Een gezonde levensstijl heeft dus ook invloed op jullie toekomstig kindje en je kunt er nu eigenlijk al voor zorgen door een juiste levensstijl te hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *